Jak obměnit recepturu?

Až vás začne nudit recept na klasickou "šumavu", můžete se pustit do experimentování.

- Nejjednodušší způsob, jak obměnit recept, je přidat do těsta semínka (hodí se lněné, slunečnicové, sezamové, nebo dýňové... fantazii se meze nekladou).

- Do těsta se dá přidat také orestovaná cibulka, či slanina.

- Je možné experimentovat i se samotným složením těsta. Bílá pšeničná mouka se může zčásti či úplně nahradit jiným druhem mouky - např. pohankovou, případně žitnou celozrnnou či pšeničnou celozrnnou.
Příklad 1: namísto 600g hladké pšeničné mouky můžeme použít jen 200g a přidat 200g celozrnné pšeničné a 200g žitné mouky).
Příklad 2: 600g hladké pšeničné mouky úplně vynecháme a použijeme 400g pohankové a 200g celozrnné žitné mouky).


Chuti a fantazii se meze nekladou!