Kváskový hotel...

úterý 16. srpna 2016

zdroj: Pinterest
...myslím, že by to byl zajímavý podnikatelský záměr: otevřít si kváskový hotel. Ta myšlenka mi prolétla hlavou ve chvíli, kdy nás kamarádka požádala o "krmení a hlídání" jejího miláčka v zavařovací sklenici - žitného kvásku na pečení chleba - zatímco bude v zahraničí.
Nejprve jsem jí zkratovitě nabídl, aby ho nechala pojít hlady, že jí po návratu z dovolenky namnožím kvásek svůj... ale pak jsem to spatřil! Ten její pohled! Došlo mi, co jsem vyřkl za nesmysl. Kvásek má jméno, žije s nimi léta, kamarádka ho pravidelně krmí a on zase pravidelně krmí celou jejich rodinu. Je to nepopsatelný vztah. Kdo nezažil, nepochopí.
Tímto bych se ti chtěl, Věrko, omluvit za svůj necitlivý návrh. Neboj, má se v naší lednici dobře, krmíme a venčíme pravidelně!

A s tím hotelem to myslím vážně: Nabízím klimatizovaný apartmán pro jednu až čtyři zavařovací sklenice, s výhledem na mléčné výrobky a šunku. O vašeho mazlíčka se postará zkušený personál. Polopenze a wellness služby, jako jsou masáže pramenitou vodou a peelingové procedury celozrnnou žitnou moukou, jsou samosebou v ceně!

15 komentářů :

  1. Nedavno som sa s rodinou stahovala z Irska na Slovensko a veru uvazavala som ci nas kvasok Adam pocestuje kurierom s nabytkom, alebo si ho zoberiem do kufra...nakoniec cestoval autom s nasim psom na zadnom sedadle v chladnicke kupenej specialne pre Adamov komfort... viem trosku sialene, ale mame ho 7 rokov je to clen rodiny ale to chapes. Pozdravujem Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Moc milý článeček! :-)
    My máme podobný problém s mazlem králíkem. Problém je, že kvásek žere pořád, ten náš chlupáč si dává někdy pauzu :D.
    Julie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Julie ;)
      kvásek zase oproti králíkům moc nedupe :)
      Hezké dny
      T.

      Vymazat
  3. Tome,tak to je ovšem dobry.Zasmala jsem se od srdce.
    Atka

    OdpovědětVymazat
  4. To je trefné! Se svým Kvídem se loučívám a prosím, aby vydržel :-) Zatím dobrý ;-) Rekord máme tři týdny, asi dobrý ročník...

    OdpovědětVymazat
  5. Po první větě jsem si řekla, co je sakra kváskový hotel? Ale už to dává smysl a moc pěkně a vtipně jsem to podal :) Pamatuju si, jak k nám domů jednou doputoval kvásek na biskupský chléb či jak se ten chleba jmenuje, kdy musíte kvásek rozdělit na čtyři díly, jen z jednoho pečete a dalšími třemi obdarujeme přátele. Když si člověk odmyslí, jak staré suroviny můžou v kvásku být, je to moc hezký projev sounáležitosti. A myslím, že vám kamarádka musí hodně důvěřovat, když vám kvásek svěřila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem v tomto trochu rebel. Řetězové maily mažu a biskupský chlebíček jsem nechal chcípnout ;)
      Napodruhé jsem ho už s díkem odmítl ;)
      Krásnou neděli, Radko
      T.

      Vymazat
  6. Právě jsem dočetla svému rybáři:-) při takové milé a pohodové chvilce u prutů. Moc jsme se oba bavili a také dostali chuť na krkonošské kyselo z dobrého kvásku, tak když voda rybu nedá, víme co:-D.

    OdpovědětVymazat
  7. Právě jsem dočetla svému rybáři:-) při takové milé a pohodové chvilce u prutů. Moc jsme se oba bavili a také dostali chuť na krkonošské kyselo z dobrého kvásku, tak když voda rybu nedá, víme co:-D.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak až hotel založíte, konečně si pořídíme náš Kvásek ... do té doby budu přemýšlet o adekvátním jméně. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Tomáši je to nápad super, ale už opravdu "Hotel pro kvásek" existuje. Dnes o něm hovořili na TV Barandov na konci Naše zprávy. Hotel je ve Švédsku ve Stockholmu. Nejstarší kvásek tam mají z Ruska , stáří někdy kolem roku 1974. A stále žije :-) Takže neváhej a hotel založ po Česku už je kváskomaniaků co by tuto službu uvítali dost ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Takyto hotel.uz davno existuje vo Svedsku....bol o tom dokumrnt na tv Barrandov...velmi zaujimave

    OdpovědětVymazat